perjantaina, joulukuuta 10, 2010

Sääntömuutoksesta

Ihan aluksi, kiitos kausifinaalin tuomareille hauskasta visasta! Kun visan laadintaan on käytetty hieman enemmän aikaa ja energiaa, jälki näkyy laadussa. Kaikenlaiset uudistukset on aina piristys, mutta yhdestä säännöstä on hyvä pitää kiinni ja syystä. Eli se visan maksimipituus kannattaisi pitää kolmessa kierroksessa - neljä tuntia musavisaa yhden illan aikana on aika pitkä aika...

Onnittelut Syyskauden 2010 kausimestareille Elsku Mäy Mäylle!

Yksi illan puhutuimmista aiheista voittajajoukkueen ihailun ohella oli tietenkin musavisan säännöt. Ja siitä erityisesti kausifinaalin säännöt. Onhan ihan totta, että tällä hetkellä kausifinaalista puuttuu selkeys ja kausifinaalin tuntu.

Keskusteltuja ehdotuksia muutoksiin olivat:
1. Kausifinaalikierrokselle pääsevät joukkueet lasketaan vain kausfinaalipisteitä saaneiden joukkueiden keskuudesta. Eli pois jätetään ns. yhdenillanjutut. Tasapisteet otetaan huomioon vain viimeisen finaalin pääsevän joukkueen kohdalla.

2. Kausifinaaliin pääsee vain tietty määrä joukkueita. Esimerkiksi 6 parasta joukkuetta kausifinaalipisteiden perusteella.

----

Pari kommenttia:

Muistelen, että aikoinaan syy tähän nykyiseen käytäntöön oli ajatus siitä, että mahdollisimman moni joukkue pääsee finaaliin ja että paikalla on enemmän ihmisiä kausifinaalin aikana. Musavisaa on myös pelattu siten, että vain tietty määrä joukkueita kausitilaston kärjestä pääsi finaaliin. Seurauksena se, että vain ne yhdet ja samat joukkueet pääsivät taistelemaan mestaruudesta.

Itse olen sitä mieltä, että muutos tähän kausifinaalisekasotkuun olisi enemmän kuin paikallaan. Keskustelu on nyt avattu ja päätetään asiasta sitten tammikuussa. Visa alkanee tammi-helmikuun vaihteessa.

Until then, Hyvää ja musiikkirikasta joulua kaikille!

5 kommenttia:

Jamo kirjoitti...

Niin. Toisaalta on hyvä, että mahdollisimman moni tiimi voi taistella mestaruudesta ja mielenkiinto säilyy kauden loppuun asti. Toisaalta eilisessä pelissä oli mahdollisuus, että ensikertaa eilen mukana ollut tiimi olisi voinut voittaa kausifinaalin sijoituttuaan peruskierroksillä puolenvälin yläpuolelle ja saalistaen täten kausifinaalipaikkaan oikeuttaneen yhden kausipisteen. Mahdollisuus korostui, kun kausifinaali ratkaistiin totutusta poiketen yhden kierroksen perusteella.

Kyllä runkosarjamenestyksestä pitää olla jotakin hyötyä finaaliin mennessä. Urheilussakin vedetään pudotuspeliviiva johonkin kohtaan sarjataulukkoa.

Eilen tuntui mahtavalta päästä heikommin menestyneen joukkueen pelaajana kausifinaaliin oikeasti, eikä varjossa kuten niin monina aiempina kausina. 6 joukkueen finaalissa on yleensä aina 3-4 samaa joukkuetta + pari muuta. Tylsä tilanne niiden osalta, jotka eivät tähän porukkaan mahdu, mutta tokihan siihen on syy, miksi juuri nämä joukkueet kisaavat finaalissa vuodesta toiseen. Siltä osin peli on reilua.

Ehkä olisi parasta siirtyä kausifinaalin osalta vanhaan sääntöön, jonka perusteella N parasta tiimiä pääsee kausifinaaliin.

Omasta mielestäni N voisi olla mieluummin 7 tiimiä, kuin 6, mutta tämähän tietysti johtuu siitä, etten ole tainnut ikinä olla kärkikuusikossa mukana ;)

Elisestä visasta pitää vielä todeta, että 4 kierrosta oli todellakin liikaa, vaikka tuomarit tarkastivatkin laput melko nopeasti kierrosten välillä. Kausifinaalissa pitäisi minusta pitää kiinni myös siitä, että finaalikierroksia on kaksi ja mieluiten vielä niin, että kierrokset on tenyt 2 eri tuomaria, jotta todennäköisemmin vältettäisiin vain yhden genren finaali. (mieluiten toki vielä niin, että maksimipisteet/kierros ovat samat molempien tuomareiden lapuissa)

Kiitoksia tuomareille sekoilusta huolimatta ja paljon onnea kauden voittajille Elsku Mäy Mäylle!

Anonyymi kirjoitti...

Koko kausifinaalista voisi mun mielestä jo luopua. Systeemi ei ole koskaan oikein toiminut.

Kausifinaalista luopuminen Rentouttaisi koko musavisahässäkkää, kun olisi pelkät viikkofinaalit ilman sen kummempaa härdelliä kausipisteiden kanssa - joka tuntuu aiheuttavan yimääräistä stressiä.

Uutta ajattelutapaa kehiin!

M

Satu kirjoitti...

Pointti tuokin anonyymin idea. Mutta minä ainakin tykkään, että kaudella on selkeä mestarijoukkue. Tällöin kauden voittajajoukkue olisi ilmeisesti runkosarjan voittaja. Voisi toimia!

Satu kirjoitti...

Tarkemmin asiaa ajateltuani, peli saattaa menettää "hohtonsa" kun runkosarjan voittaja usein on tiedossa jo kauan ennen varsinaista kausifinaalia...

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsi vaati Pohjois-Suomea ja Ahvenanmaata vuonna 1915. Korvaukseksi tarjosi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin maamme haluaisi." Syntyisi suur-Ruotsi ja pohjoissuomalaiset joutuisivat ruotsalaistamisen uhreiksi. Tohtori Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa.

Ruotsin Rotubiologinen instituutti toimi vuosina 1921-1976. Sen ensimmäiset uhrit olisivat todennäköisesti olleet Ruotsiin liitetyt pohjoissuomalaiset.

http://lyyxem.freehostia.com/teljo.htm


"Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia." - Veikko Heiskanen


Veikko Heiskanen oli geofyysikko ja geodeetti. Maalaisliiton kansanedustaja 1933-1936. 1935 sai eduskunnassa lain sukunimien suomalaistamisesta (Lex Heiskanen), jolla 250 000 suomalaista muutti vierasperäisen sukunimensä suomalaiseksi. Ohion yliopistossa 1950-61 Veikko Heiskanen johti tiedemiesryhmää, jonka salaisena tehtävänä oli laskea mannertenvälisten ydinohjusten tarkkoja lentoratoja ja osumatarkkuutta.


http://lyyxem.freehostia.com/lehti-2-1937.htm